Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

No.2 Oathbreaker


2. Oathbreaker - Rheia 

Κεςκεσέ: Εκνευρίζομαι πολύ με ολους τους προπέτες  που βιάζονται και αφορίζουν εν ριπή οφθαλμού τον νέο δίσκο των Oathbreaker σαν pitchfork metal επειδή αυτοί να 'ουμε ειναι και πολύ σκληρά μέταλα και δεν ακούν κάτι λιγότερο απο Discordance Axis (Ω Θεοι του Ολύμπου ΤΙ Μπαντάρα)  σπίτι τους για πρωινό. Ή τους ενοχλεί να'ουμ η αισθητική του metal που προβάλλεται απο το p4k και δεν νερώνουν το κρασί τους αυτοί οι σκληρόπετσοι τύποι που καταπίνουν τα καρφιά για brunch. Αν ειχα μαζί μου το σφυρί, θα τους κοπανούσα αφού πατούσα πρώτα το play στο Rheia.
Αφενός η εν λόγω μπάντα υπάρχει και τρομοκρατεί ανυποψίαστους πριν το p4k και το συνάφι του ανακαλύψει οτι μπορεί να πουλήσει περισσότερα άρθρα σε διαφημιστές αν βάλει μέσα και λίγο μέταλ, αφετέρου η βλακεία του μουσικού ακροατή-φαν- μπορεί να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, πράγμα που το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές. Συμβαίνει ακόμα και στα καλύτερα παιδιά και τρώω τα νύχια μου για να μην πιάσω το σφυρί ωρες ώρες.
Σαφώς ο τρόπος που ακούς εναν δισκο επηρεάζεται απο ενα σωρό παράγοντες και τις περισσότερες φορές πριν τον βάλεις ακόμα να παίξει ξέρεις απο πριν ποιες θα ειναι οι αντιδράσεις σου πάνω κάτω. Αλλωστε το άθλημα δεν το ξεκίνησες τώρα, το κάνεις χρόνια πολλά και ξέρεις τι να περιμένεις απο τα αυτιά και τα υπόλοιπα αισθητήρια όργανα σου. Οπότε την σήμερον ημέρα που η πληροφορία είναι ήδη εκεί για σένα μασημένη , ειναι μοιραίο να επηρεαστείς έστω και υποσυνειδητα απο ένα σωρό παράγοντες. Ολοι ξέρουμε για τι μιλάω. Ειναι πραγματικό κατόρθωμα να καταφέρεις να εισαι "λευκό χαρτί" πριν πατήσεις το play και να κάτσεις μπροστά απο τα ηχεία και να αναρωτηθείς "τι στο διάολο ακούω ο καριόλας τώρα;"
Αν σε αυτό το στάδιο εισαι ήδη αρνητικά ή θετικά προκατειλημμένος πριν καν ακούσεις τον γαμιόλη τον δίσκο και με μια γρήγορη αυτιά σχηματίσεις αποψάρα τότε δεν κάνεις προκοπή έτσι.
Τωρα αν απλά σπάζεσαι και ενοχλείσαι που το p4k και κάθε άλλο παρόμοιο μέσο προβάλλει μέσα στον συρφετό και "τα μέταλ" τότε αυτό ειναι μιαν άλλη κουβέντα που και πάλι μάλλον θα καταλήξει να σε βαρέσω με το σφυρί αλλά ίσως λίιιιγο αργότερα. Φαίνεται ξεχνάω οτι εσύ που είσαι μόρτης τα έσκαβες και τα έβρισκες σε zine της καίλας απο κάποιον χομπίστα ή αγοράζεις δίσκους μόνο με 20ευρα σε φακελάκι αναμεσα σε carbon(για να μην φάινεται) απο ένα δισκάδικο στην έρημο της Αυστραλίας. Τώρα δα χαλιέσαι να προβάλλονται ολοι παντού φόρα παρτίδα.
Προσωπικά μονο καλό το βλέπω το ολο θέμα της προώθησης διότι πολύ απλά ο έχων αυτιά, μάτια και κρίση αποφασίζει απο μονος του, ανεξάρτητα απο το τι έχει γράψει το κάθε p4k.
Το μονο σεβαστό επιχείρημα στην υπόθεση ειναι το :"το άκουσα αδερφέ αλλά δεν μου άρεσε" που εκεί απλά διαφωνείς και χαίρεσαι κιολας να το κουβεντιάσεις, προφανώς με το σφυρί κρυμμένο.
Και όλα αυτά τα γράφω γιατί τα άκουσα, τα διάβασα, μου τα είπανε και εν μέρει μετανιώνω που δεν ειχα μαζί μου το σφυρί απο την άλλη έχω φουσκωμένα αρχίδια ειδικά τα τελευταία χρόνια, άρα και χώρο να γράψω τα κολλήματα του καθένα.
Οι Οathbreaker γνήσια τέκνα της Βέλγικης μαυρίλας , συνοδοιπόροι με την Church Of Ra φασούλα που έχει μαυρίσει τους πάντες και τα πάντα τα τελευταία χρόνια είναι φίλοι μου απο την αρχή. Στην αρχή τους αγάπησα για την Caro Tanghe και μετά συνολικά στο Eros Anteros.
εε..στο Rheia μου ξετινάξαν την κεφάλα, γιατι έτσι.
Τους είδα ζωντανά και έκλεισα το μάτι πονηρά στην αγαπημένη τραγουδιάρα που μου πούλησε όλο νάζι το πλουζάκι μου και μετά ανέβηκε στην σκηνή και με έκανε να φοβηθώ με την γαιδουροτσιρίδα της. Τελικά δεν έγινε τίποτα μεταξύ μας. Και οι δεσμεύσεις μου για γάμο με beach party στην ελληνική αμουδιά δεν έπιασαν τόπο. Αδιανόητο.
Το Rheia μου άρεσε πολύ σαν δίσκος, με τα απαραίτητα ρυθμικά και ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα που ειναι εκεί απλά για να σε ρίξουν ακόμα πιο βαθειά στην σκατίλα, ειναι φέτος στο Νο2 που δεν πολύ έχει διαφορά με το Νο1 εδω που τα λέμε.


The Rest Noise:
20.Waclaw Zimpel - Lines 
19. Kaitlyn Aurelia Smith - Ears 
18.Our Solar System - In Time
17. Steve Lehman - Selebeyone
16. Laniakea - A Pot Of Powdered Nettles
15. Radian - On Dark Silent Off
14. Metá Metá - MM3
13. Mamiffer - The World Unseen
12. Swans - The Glowing Man
11. Anohni - Hopelessness
10. Ukandanz - Awo
9.Οδός 55 - Οδός 55
8. Fire! Orchestra - Ritual
7. Universe 217 - Change
6. Skuggsjá - A Piece For Mind & Mirror
5. Melt Yourself Down - Last Evenings On Earth

4. Melanie De Biasio - Blackened Cities
3. Fire! - She Sleeps, She sleeps

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου