Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

No 12. Kamasi Washington – The Epic



No 12. Kamasi Washington – The Epic (Ninja Tune)

Είναι το ιντριγκαδόρικο της επικής διάρκειας-προσπάθειας που κάνει τούτο το δίσκο άξιο λόγου, αν μη τι άλλο. 
Και ναι , αυτή την χρονιά ο Kamasi έχει τον άχαρο ρόλο να είναι η κεντρική φιγούρα που για κάποιο ψυχεδελικό λόγο γίνεται άμεσα προσφιλής, καθολικά αποδεκτός και καλοδεχούμενος από “τουρίστες-ακροατές” του ήχου. 
Πρόσφατο παράδειγμα και οι Deafheaven που μπήκαν σε αυτιά και δισκοθήκες και παραμένουν εκεί ακόμα, ελαφρώς ξεχασμένοι, σαν την μύγα μέσα στο γάλα.
Και ναι, ο Kamasi δεν κάνει και κάτι καινούριο, ή για να το θέσω καλύτερα,  περισσότερο πατάει στα ιερά τέρατα του παρελθόντος , παρά στα δικά του χνάρια. Αλλά αυτό τη σήμερον ημέρα, το έχουμε αποδεχτεί όλοι και ουδέποτε έγινε εμπόδιο να αγαπήσουμε κάποιον ή κάποια μπάντα.
Πέρασα μια φάση αμφιβολίας για τούτο ‘δω το δίσκο για τους άνωθεν λόγους, αλλά η ζωντανή εμφάνιση του Kamasi στην Ολλανδία με άφησε με ανοιχτό το στόμα. 
Όχι ότι είδα κάτι διαφορετικό από ότι άκουγα πιο πριν, αλλά κυρίως επειδή ο τυπάς έδειξε ότι: 1)δεν είναι καθόλου τυχαίος μουσικά απο άποψη κατάρτισης. 2) έδειξε το ποιόν του σε διάφορα τριτογενή θέματα αλλά εξίσου σημαντικά για μένα για να σε βοηθήσουν να εκτιμήσεις έναν καλλιτέχνη. 3) και πιο σημαντικό έδωσε μια συναυλία που θα θυμάμαι για καιρό. Έστησε μια ζωντανή εμφάνιση που δεν σταμάτησε να γκρουβάρει, μακριά από βεντετισμούς δεν σταμάτησε να προμοτάρει τους απίστευτους (πραγματικά απίστευτους )μουσικούς του, μια εμφάνιση ικανή για πολλά μικρά αλλεπάλληλα εγκεφαλικά. Οι παθόντες εκείνο το βράδυ του Σαββάτου, συνηγορούν με βλαμμένο χαμόγελο.
Ακόμα και αν ο τυπάς είναι απλώς άλλος ένας διάττοντας αστέρας, εγώ θα τονε θυμάμαι για τούτο ‘δω το δίσκο και την απίστευτη ζωντανή του εμφάνιση. Cheers mate!



The Rest-The Best
20. Vola - Inmazes(self released)
19. Circle- Pharaoh Overlord (Full Contact) 
18. Zun Zun Egui - Shackles' Gift  (Bella Union)
17. DRKWAV – The Purge(Royal Potato Family)
16. Verneri Pohjola - Bullhorn (Edition) 
15.  Ryley Walker - Primrose Green(Dead Oceans) 
14. Jerusalem In My Heart – If He Dies, If If If If If If(constellation)  
13. Oneohtrix Point Never – Garden Of Delete ( Warp) 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου