Πέμπτη 26 Μαΐου 2011


 Bogus Blimp
Men - Mic (CD-EP)
Jester Records -1999

Δεν θυμάμαι πως ακριβώς υπέπεσε στην αντίληψη μου ην εν λόγω μπάντα αλλά θυμάμαι το ένστικτο μου να βαράει κόκκινο. Χωρίς να έχω ακούσει ούτε καν ένα δείγμα και επειδή λειτουργώ πολύ με αυτό τον τρόπο, όσες φορές το ένστικτο μου είναι σε red alert σπάνια κάνει λάθος.
Προφανώς δεν υπάρχει καμία λογική στον όλο τρόπο που επιλέγω για να ακούσω μουσική. Από την μία πάντα λειτουργούσα έτσι και πλέον έχω προπονηθεί.Έχω και τις κατάλληλες γνώσεις για να μυρίζομαι την φόλα ή το αντίστροφο και σχεδόν πάντα πέφτω μέσα.
Από την άλλη μιλάμε και για κάποια χρόνια πριν που ναι μεν είχαμε το internet αλλά όλη αυτή η πληροφορία και η ελεύθερη διάθεση των πάντων δεν ήταν ακόμα σε τόση έξαρση.
Σημασία έχει ότι για κάποιο λόγο είχα σταμπάρει την μπάντα και έπρεπε να αγοράσω κάτι και γρήγορα για να ακούσω αν τελικά ισχύει η μεγάλη ιδέα που είχα φτιάξει στο κεφάλι μου για δαύτους.
Τέκνα της Jester και Νορβηγοί ,δεδομένα που από μόνα τους είναι ικανά να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον.Αν επιχειρούσα να αγοράσω από την Jester records θα πλήρωνα τον δίσκο σχετικά ακριβά οπότε εφάρμοσα την γνωστή σε μένα τακτική ,του «περίμενε μέχρι να εμφανιστεί στο ebay» για να το πάρω φτηνά και ανενόχλητα μέσω paypal,ούτε αριθμός κάρτας ούτε ακριβά μεταφορικά από την Νορβηγία που ζητούσε η Jester.
Άλλωστε μιλάμε για το καιρό που στο ebay γινόταν της καρακαριολάρας ,με το κοσμάκη να πουλάει σαν τρελός ότι είχε και δεν είχε χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.Όλοι οι αμερικάνοι αγκάλιαζαν την άνοδο της ψηφιακής εκδοχής της μουσικής και ξεσκαρτάρανε τα πάντα και τα αντικαθιστούσαν με mb μουσικής στο ipod τους.Εύκολοι στην κάθε τους μετάβαση αρκεί αυτή να υποστηρίζεται και να είναι αρεστή άμεσα από την μάζα.
Πέρα από αυτό μην ξεχνάμε ότι όλος ο υπόλοιπος κοσμάκης είναι συνυφασμένος με το ανταλλακτικό αλισβερίσι στα σι ντι και στους δίσκους. Ο αμερικάνος έπαιρνε τον δίσκο την μέρα που κυκλοφορούσε τον πέρναγε στον υπολογιστή του και τον πούλαγε στο ebay την επομένη πιάνοντας τα λεφτά του και πολλές φορές για κάποιο ηλίθιο λόγο παραπάνω .(γιατί αν ο αμερικανός το πήρε καινούριο 12$ ,εγώ θα πλήρωνα 12 ευρώ και θα ήμουνα και ευχαριστημένος ενώ ο αμερικάνος θα πέταγε από την χαρά του.)εμείς εδώ στην κουραδο-Ελλάδα σαν αγοραστική δύναμη ήμασταν (και τώρα είμαστε ακόμα περισσότεροολύ μικρή με αποτέλεσμα όποιος αγόραζε δίσκους να το έκανε επειδή αυτό ήταν η ευχαρίστηση και το χόμπι του και προφανώς αγόραζε και το καταχωρούσε στην όποια συλλογή του. Δεν τον ενδιέφερε να το δώσει πίσω αλλά και να το έδινε τι θα έπαιρνε 2 ευρώ από το Ζαχαρία και αυτό με ζόρι και το σχετικό κλάμα ? Για αυτό και το ebay έπαιρνε φωτιά τότε και έβρισκες καλά πράγματα και σε καλές τιμές.
Ενώ τώρα έχουν πεθάνει τα πάντα. κανείς δεν πουλάει γιατί προφανώς κανείς δεν αγοράζει.Ο ανταλλακτικός κύκλος δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί από την πηγή για αυτό και υπάρχουν μόνο μαγαζιά μέσα που πουλάνε καινούρια σι ντι σε νορμάλ ευτυχώς ακόμα για την Ελλάδα τιμές . Και να βγεις να πουλήσεις για πόσο εδώ που τα λέμε?Για 3-4 ευρά το δίσκο?Σε πιάνει η καρδιά σου. οπότε τα αφήνεις εκεί μπας και τα θελήσει το παιδί σου ή τα χρησιμοποιήσει η γυναίκα σου για να φτιάξει ιντι ρολόγια τοίχου(αυτοκτονία) ή εκείνες τις σαλατιέρες με το βινύλιο λιωμένο σε σχήμα μπολ(ακόμα χειρότερη αυτοκτονία).
Τέλος πάντων το δίσκο τον παρέλαβα ένα γαμημένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό λίγο πριν φύγω για μικρό ταξιδάκι Στα Φλάμπουρα.Σαν ep που θεωρείται με την μικρή του διάρκεια , δεν σταμάτησε να παίζει και να ξαναρχίζει συνεχώς αυτόματα.Θυμάμαι να τρίβω με μια μεταλλική σπάτουλα την ταράτσα του σπιτιού από την υγρασία ,να την περνάω μια μονωτική πηχτή παπαριά κάτω από τον ήλιο που έκαιγε και σε ένα δανεισμένο φορητό να παίζουν αταίριαστη μουσική για την φάση οι Bogus Blimp.Τόσο αταίριαστη που σε κάποια φάση ενσωματώθηκαν πλήρως με την όλη ιδρωμένη παράνοια του όλου σκηνικού.Δυο σι-ντι είχα τότε μαζί μου .Αυτό και το «subliminal verses» των Slipknot(το οποίο είναι μεγάλος δίσκος) να παίζουν στα repeat μέχρι το απόγευμα που το κεφάλι μας είχε γίνει σαν μία μαρμίτα που έβραζε μέσα παραισθησιογόνες ουσίες.
Τα υπόλοιπα δυο δισκάκια είναι και αυτά το ένα καλύτερο από το άλλο(με το «cords & wires» να σπέρνει) και είναι πολύ κρίμα που εκεί πάνω στο πικ(λέμε τώρα) της καριέρας τους(ξανά λέμε τώρα), αποφάσισαν να το διαλύσουν με την τρελή ανακοίνωση :
We died – to live forever.
Bogus Blimp was officially terminated as a collective late 2004.
But the continued frenetic activity in the department of archival services reveals something is on in the tomb.
Something B-I-G.
Τώρα κάποια μέλη, κάτι καινούριο έχουν κάνει και ακόμα δεν το έχω ακούσει.Λέγονται Du ,είναι Νορβηγοί και το ντεμπούτο τους φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενο.

Τσεκάρεις εδώ για περισσότερες πληροφορίες
Ακούς εδώ για να σε δελεάσω
Αν είσαι αρκετά βλαμμένος πατάς εδώ για να αγοράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου